SMS: 064 477 49 29

mail:singagoran@hotmail.com
facebook:farma zdravlja singa

Izvršite narudžbinu maliih ćurića odraslih parova, jata. Prevoz besplatan

Dobrička ćurka Dobrički ćuran, ćurići, dobričke ćurke   

Farma zdravlja Singa - Ranč i Gazdinstvo Singa - Centralna Srbija, 2017.
curke na farmi

Novo na našoj farmi - Dobrička ćurka

Jedna od najrobusnijih i najzdravijih rasa Srbije - Rasa koja nas može sa ponosom predstavljati u svetu. Za razliku od tovnih rasa koje su u zatvorenom ili skučenom prostoru, a i veoma teške i zahtevne za uzgoj kako novčano tako i vremenski, dobrička ćurka je otporna na bolesti i ne traži nikakvu posebnu negu. Uz izuzetak zimskog perioda kada su nam ćurke uvek noću zatvorene zbog predatora, one živaju veliku slobodu i ne znaju za robovanje i kaveze, što je slučaj sa tovnim ćurkama. Samo tako oformljena ćurka će imati zdravo meso kao i jaja. Bunarska voda, razno zelenilo i spavanje u krošnjama drveća čini ih slobodnim, a opet domaćim lako dresirajućim i poslušnim.

Ćurke na našoj farmi!

dobricke curke

Karakteristike dobričke ćurke

Takvim načinom života neće biti deblja, neće biti masnija od tovne, ali će biti zdravija za nas, kako njeno mesto tako i njena jaja jer će sama tražiti hranu od crvića mišića glista, semenki korova preko trave i listića koje obožava da jede.
Poseduje izvanredan vid za uočavanje kako hrane tako i opasnosti.
Dobrička ćurka se veoma lepo slaže sa misirkama - morkama i žive skladno i harmonično kao i uz sve vrste kokoši. Od naših misirki usvojile su tehniku penjanja na najviše grane i spavanje u krošnjama visokog drveća.
Znači za uzgoj i napredak ove prelepe rase potrebna je priroda i sloboda, nikakve "apse", obori, nikakvi kavezi, tama,sijalice... kako imamo prilike svuda da vidimo čak i na internet slikama ponosnih vlasnika tovnih a napaćenih rasa.
Po bojama priznate u rasi su dobričkie ćurke žute boje - onako limun boje i sive pepeljaste, golubije boje sa ponekim tačkama crne... kao da je neko istresao četku punu crne farbe pa tačke ostale na perju - što je fascinantno! Nikad nijedna dobrička ćurka neće imati crne tačke na istom mestu, svaka je orginalna i tačkama poprskana za sebe.
E BAŠ TE SIVO GOLUBIJE SU PREDSTAVNICE NAŠEG RANČA ONE SU NAS BAŠ ZBOG TAKVE LEPOTE I UBEDILE DA SE OPREDELIMO ZA NJIH I SVAKI DAN SMO SVE VIŠE ZAHVALNI SUDBINI ŠTO NAM JE PRVE ĆURKE IZ ZRENJANINA KAO POKLON DONELA NA RANČ - HVALA SAVO!
Veoma preporučujemo dobričku ćurku kao živi inkubator jer je zadivljijuća kao strpljiva i brižna majka na jajima svih sorti peradi za izleganje i rado ostaju i posle prvog izleganja na novoj turi jaja - Treba im tama i treba im hrane u blizini kao i vode, a pariće se i po 2x godišnje i početi da nose iste godine i opet se razlegnjivati.

Dobričke ćurke

dobricke curke

PONUDA:

Ovogodišnji američki bronzani ćuran na prodaju
PRIPLOD ili KONZUMACIJA   SMS:   064 477 49 29

KONTAKT: SMS NA 064 477 49 29
MAIL singagoran@hotmail.com
FEJS BOOK: FARMA ZDRAVLJA SINGA

  • DOBRIČKA ĆURKA JE BOGOM DANA I VEOMA STARA I OČUVANA RASA ĆURKI POREKLOM IZ DOBRIČKOG KRAJA. OD SKORO PRIZNATA KAO ZASTIĆENA NOVA - A U STVARI PRASTARA RASA SRBIJE... ZAŠTO SMO SE ODLUČILI ZA DOBRIČKU RASU? ZATO ŠTO SU PO LEPOTI I ZDRAVLJU NEMERLJIVE SA SVIM DONESENIM IZ SVETA ILI TOVNIM RASAMA. ZATO ŠTO VOLIMO DA RASU ADAPTIRAMO I PRUŽIMO BAŠ ONO U ČEMU UŽIVA ... SLOBODU PROSTRANSTVA NA VIŠE OD 20 PREGONA I 80% PRIRODNU ISHRANU...

dobricki curan curke na farmi
 
broj telefona mail